parkstad in beweging zetten

04/2016

Manon Van der Linden regisseerde met Iva König in het interactieve 3D Columbus Earth Theater het verhaal van Parkstad "zoals het was, zoals het is en zoals het kan worden"

"Wat doet IBA eigenlijk?" is een veelgehoorde vraag. De Internationale Bauausstellung (IBA) in Parkstad in 2020 bestaat uit concrete projecten, maar het grote gezamenlijke verhaal, het waarom, is tegelijkertijd heel abstract. Columbus Earth Theater in Kerkrade ontwikkelt een nieuwe manier om verhalen over te brengen. Ontdek de wereld zoals je hem nog nooit zag.

In het theater kijkt het publiek vanaf twee ringen op negen en twaalf meter hoogte naar beneden waar de film in een circel op de grond en de opgaande wanden wordt geprojecteerd. De combinatie van horizontale en verticale beelden die van bovenaf bekeken wordt biedt meer gelaagde mogelijkheden met betrekking tot het overbrengen van informatie.

Voor IBA Parkstad regisseerde Manon van der Linden met Iva König de eerste voorstelling in het nieuwe theater Parkstad, zoals het was, zoals het is en zoals het kan worden. Het totale verhaal van IBA Parkstad verteld, zoals nog nooit een verhaal is verteld.

Artikel Parkstad in Beweging Zetten
Parkstad in Beweging Zetten Dagblad De Limburger 22 maart 2016